• +90 222 631 20 07
  • +90 222 631 22 10
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Haberler

Başkan Haydar Çorum’dan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’ye ziyaret

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum ve beraberindeki heyeti ağırladı. Başkan Küpeli’yi ziyaret eden Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum  yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mihalıççık’ta çok sayıda işletmenin üretim yaptığını söyleyen Çorum, “Mihalıççık maden rezervi bakımından Türkiye’nin en iyi bölgelerinden bir tanesi. Çok sayıda işletme var.  İlçemizde 800 milyon dolarlık bir yatırım söz konusu. Yaklaşık 3 bin çalışanımız var” dedi.

 

Şehrin paydaşlarıyla ortak çalışma yapacağız 

Çorum  ayrıca Yunus Emre’nin diyarı olduklarını ifade ederek, “Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin külliyesi ve türbesi ilçemizde. UNESCO, Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı dolayısıyla 2021 yılını Yunus Emre Yılı olarak ilan etti. Bu bizim için büyük bir avantaj. Uluslararası bir çalıştay yapmak için üniversitelerimiz ve şehrin paydaşlarıyla ortak bir çalışma yapacağız” diye konuştu.

 

Tecrübelerimizi sizinle paylaşmaya hazırız

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Küpeli, Eskişehir’in tüm ilçeleri gibi Mihalıççık’ın da içinde barındırdığı değerlerle  kent için son derece önemli bir ilçe olduğunu aktardı. Bölge olarak Mihalıççık’ta yapılan çalışmaları takip ettiklerini belirten Küpeli, “Mihalıççık’ın gelişmesi için sanayileşmesi için elimizden gelen yardımı yapmaya, tecrübelerimizi sizinle paylaşmaya hazırız” dedi.  Başkan Küpeli, Belediye Başkanı Haydar Çorum’a çalışmalarında ise başarı diledi.

Ziyaretin sonunda Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum,  Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’ye Yunus Emre tablosu hediye etti.


© 2024 Tüm hakları Mihalıççık Belediye Başkanlığına aittir.
V : 1.5.4