BÜYÜKŞEHİR BÜROKRATLARI MİHALIÇÇIKLI KADINLARLA BULUŞTU

Büyükşehir Belediyesi ve Mihalıççık Kadın Kalkınma ve Girişim Kooperatifinin ortak organizasyonu ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hale Kargın Kaynak, Eşitlik Birimi Temsilcisi Ceyda Söğüt ve Sibel Türkmen, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi Sorumlusu Özge Ören, Mihalıççık Kadın Kalkınma ve Girişim Kooperatifi Başkanı Fevziye Kartaltepe ve Mihalıççıklı kadınlar katıldı. Mihalıççık Belediyesi adına Gökhan Zeybek de etkinliğe katılarak kadınları yalnız bırakmadı. Mihalıççık Belediyesi Kültür Merkezinin Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte kadınlara yönelik hayata geçirilen faaliyetler hakkında bilgi verildi. Kadınların her alanda var oldukları hatırlatılarak, ‘Toplumsal cinsiyette eşitlik’ ilkesiyle günlük yaşam ve el becerileri gibi kursların düzenlenmesi halinde katılım sağlamaları istendi. Ayrıca kadına yönelik şiddetle mücadele, beslenme ve diyet danışmanlığı, sosyal yardım türleri gibi konularda da bilgiler aktarıldı. Öte yandan Mihalıççık Belediye Başkan Vekili Gökhan Zeybek, her zaman kadınların yaninda olacaklarını ve imkanlar dahilinde ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirtti.
Program bitiminde Büyükşehir Belediyesi ve Mihalıççık Belediyesi tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler kadınlara takdim edildi.