Severek Sevilerek 100. Yıl Uluslararası Fotoğraf Yarışması

Başlangıç: 16 Ocak 2023

Son katılım: 30 Mart 2023

www.severeksevilerek100yil.com.tr

Odunpazarı Belediyesi ve Mihalıççık Belediyesi, iş birliği ile Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında ‘Sevgi’ temalı uluslararası fotoğraf yarışması düzenliyor. ‘Severek Sevilerek 100. Yıl Uluslararası Fotoğraf Yarışması’ için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım KURTve Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar ÇORUM’un katılımı ile protokol töreni düzenlendi. ‘Severek Sevilerek 100. Yıl Uluslararası Fotoğraf Yarışması, her iki başkanın protokol metnini imzalaması ile resmi olarak başlatıldı.

Severek Sevilerek 100. Yıl Uluslararası Fotoğraf Yarışmasın da Osman Yaşar TANAÇAN, Doç. Dr. Feyyaz BODUR, Reha BİLİR, Alper MERANEZLİOĞLU ve Serdar AKYAY’ın jüri üyeliği yapacaktır.

KATILIM KOŞULLARI:
· Yarışmaya katılım ücretsizdir.
· Yarışmaya jüri üyeleri, düzenleme komitesi ve birinci derecede akrabaları dışında 18 yaşını doldurmuş amatör veya profesyonel tüm fotoğraf severler katılabilir.
· Fotoğraf makinesi, mobil telefon veya dron ile çekilmiş fotoğraflar yarışmaya kabul edilir.
· Yarışma Dijital (Sayısal) Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğraf olarak tek bölümlüdür. Renkli veya Siyah-Beyaz tüm fotoğraflar birlikte değerlendirilecektir.
· Yarışmaya gönderilen fotoğraflar daha önce başka yarışmalarda mansiyon dahil ödül almamış olmaları zorunludur.
· Fotoğraflarda kadraj, renk doygunluğu, keskinlik, toz alma ve kontrast düzeltmesi gibi kabul edilebilecek müdahaleler dışında hiçbir manipülasyon/başkalaştırma/oynama kabul edilmeyecektir.
· Fotoğrafın belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Bu konuda jürinin kanaati esastır.
· Fotoğraflar şartnamede belirtilen fotoğraf teslim adresine yüklenecektir.
Katılımcıların fotoğraf yükleyebilmeleri için sitede yer alan “Yeni Kayıt” bölümünden sisteme kayıt olmaları gerekmektedir.
www.severeksevilerek100yil.com.tr
· Bir katılımcı yarışmaya en fazla 4 fotoğraf ile katılabilir. Aynı yarışmacı farklı rumuzla birden fazla başvuruda bulunamaz.
· Fotoğraflar JPEG formatlı olarak teslim edilecektir. JPEG formatındaki fotoğrafların uzun kenarı en az 2400 piksel olarak kaydedilmeli, bir fotoğraf en az 1 MB en çok 3 MB olmalıdır. Daha yüksek çözünürlükte çekilen fotoğrafların orijinalleri ayrıca istenebilecektir. Bu fotoğrafların herhangi bir nedenle bilgisayarda okunamaması halinde sorumluluk kabul edilmez.
· Katılım formu eksiksiz olarak doldurulmalı.
· Yarışmacı, yarışmaya gönderdiği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerin alındığını beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyana aykırı hareket ettikleri belirlenenlerin ödül, unvan ve her türlü kazanımları iptal edilir.
· Fotoğraflar son teslim tarihi olan 30.03.2023 saat 23.00 tarihine kadar teslim adreslerine ulaştıkları takdirde yarışmaya dahil edilir. Posta yoluyla gönderilecek fotoğraflar ve yüklemedeki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
· Yarışmaya fotoğraf gönderen yarışmacılar, yarışma şartnamesini kabul etmiş ve yarışma kurallarına uymayı taahhüt etmiş sayılırlar. Şartnameye uymayan yarışmacılar yarışma dışı bırakılır.
· Ödüller sergi açılış tarihinde yapılacak törende ödül sahiplerine verilecektir.
Yarışmada derecelere göre verilecek ödüller

ÖDÜLLER:
1.lik Ödülü: ………………………………. 1000 €
2.lik Ödülü: ……………………………….. 500 €
3.lük Ödülü: ………………………………. 250 €
1. Mansiyon: ……………………………… 150 €
2. Mansiyon: ……………………………… 100 €
(EURO hesaplamaları o günkü kur üzerinden yapılacaktır)

TOPLAM SERGİLEME: 50 Adet (Para ödülü alanlar dışında sergilemeye değer görülen toplam 45 adet fotoğraf için eser başına 750-TL. ödenecektir.)

TELİF HAKLARI:
Yarışmaya katılan fotoğraflar için ayrıca bedel ödenmeksizin Odunpazarı Belediyesi tarafından katılımcının ismi yazılmak şartıyla kitap, dergi broşür, internet, reklam vb. tanıtım amaçlı kullanılabilecektir.

KATALOG:
Yarışma sonrasında, ödül alan ve sergide yer alan fotoğraflar basılı ortamda hazırlanarak dağıtılacaktır.

ORGANİZASYON KOMİTESİ:
· Odunpazarı Belediyesi
· Mihalıççık Belediyesi

ORGANİZASYON KOMİTESİ ÜYELERİ:
· Av. Kazım KURT (Odunpazarı Belediye Başkanı)
· Haydar ÇORUM (Mihalıççık Belediye Başkanı)
· Odunpazarı Belediye Bşk. Yrd. Figen ENGİN
· Odunpazarı Kültür Md. Ebru DEDEOĞLU
· Osman Yaşar TANAÇAN
· Doç. Dr. Feyyaz BODUR
· Reha BİLİR (Hon.SSS,Hon.EFIAP,ESFIAP)

JÜRİ ÜYELERİ: